HLUČÍNSKÁ KRMÁŠOVÁ JÍZDA VETERÁNŮ

HLUČÍNSKÁ KRMÁŠOVÁ JÍZDA VETERÁNŮ

Zjistit více
HLUČÍNSKÝ KRMÁŠ

HLUČÍNSKÝ KRMÁŠ

Zjistit více

GULÁŠ FEST A PIVNÍ SLAVNOSTI 6. 8. 2022 Hlučínské jezero

GULÁŠ FEST A PIVNÍ SLAVNOSTI

PIVNÍ SLAVNOSTI:

Pivovarníci:

MEDOJED :
> Medojed Easy 10° speciálně chmelené chmelem Citra - spodně kvašené
> pivo Medojed 11° - spodně kvašené pivo Medojed Samec 13° spodně
> kvašené pivo jantarové barvy Pivní speciál Wapanera 12° americký typ svrchně kvašeného piva

AERO:

Pilot  11* , Hangár 13*, Mechanik 11*, Čmelák 11*, Všechny tyto piva jsou Ležáky.

ČERNÁ HORA: 

Hořká 11*, Brusinka refresh, 

 Malý Janek z Jinec:

Naše 10° z Jinec
Velký Janek 12°
Barbora 13° polotmavá
Bavaria Weizen 12° pšenice
Crezy Hen 9° summerale
Tasman APA 12°
Žabák 12° zelený

AVAR: místní pivečko

SVIJANY 11*


GULÁŠ FEST 6.8.2022

 

V sobotu 6. srpna 2022 od 9:00 do 22:00 hodin si nenechte ujít gurmánskou záležitost – Guláš fest Hlučín 2022!

Od 9:00 započne soutěžní klání max 15 týmů ve vaření guláše. K prodeji návštěvníkům budou připraveny guláše i v restauraci Laguna. K tomu všemu nebude samozřejmě chybět dobré pivo z mini pivovaru. V odpoledních hodinách zahraje oblíbené hity ELÁN Riveval Music. Následovat bude Metamorfóza a hlučínská skupina S.T.K. (Stále to klape). Chybět nebudou ani atrakce pro nejmenší.

 

 

Pravidla GULÁŠ FEST 2022

1. Soutěžního klání se mohou zúčastnit dvou až čtyř členné týmy, které budou vařit guláš v kotlíku vytápěném dřevem. Kotlík si zajistí soutěžící.

2. Prezence soutěžících proběhne 6. 8. od 7:00 hodin. Poté bude soutěžícím přiděleno místo.

3. Zahájení soutěže bude v 9:00 hodin a zúčastní se jej všechny týmy. Do zahájení se nesmí krájet cibule, zelenina, nesmí se vařit. Je možné pouze připravit vařící místo, stánek, případně nazdobit a rozdělat a roztopit oheň.

4. Každý soutěžní tým je oprávněn uvařit guláš z min. 5 kg masa.

Maso může být předem nakrájené i naložené, ne však tepelně upravené. Zelenina může být očištěná a omytá, ne však nakrájená.

5. Soutěžící předem (nejpozději při registraci) nahlásí druh masa, z kterého bude guláš připravován, název guláše a jeho stručnou charakteristiku. Nejlépe, když vše napíšete do přihlášky a pořadatel vytvoří cedulku na stan.

6. Soutěžící ve svém stánku můžou prodávat pouze soutěžní guláš.

6. Hodnocena bude kvalita uvařeného guláše, jeho chuť, vůně, barva, konzistence. (hodnocení bude provedeno pěti člennou porotou).

7. Vyhodnocení gulášů, degustace, bude probíhat od 14:30 do 15:00. K degustaci předloží každý tým dvě porce guláše. Po předložení guláše k degustaci mohou soutěžní týmy prodat nebo rozdat zbytek uvařených porcí dle vlastního uvážení.

8. Čas na uvaření guláš je 5 hodin.

9. Vyhlášení výsledků proběhne cca v 15:00 hodin.

Pořadatel zajistí:

- Přístup k tekoucí pitné vodě

- Pracovní (stánkové) prostory pro soutěžní týmy

-  Jednorázové nádobí: misky a lžíce 100ks, 5x krájený chleba 1kg, balení ubrousku.

-   Dřevo

Slavnostní vyhodnocení a ocenění první tří nejlepších družstev.

Soutěžící zajistí:

-  Sekeru

- Kotlík na přípravu guláše

- Suroviny

- Pracovní nářadí

- Dekoraci na výzdobu stánků

- Úklid a uvedení stánkového prostoru po akci do původního stavu

Startovné 500,-Kč

ARSY line - tvorba webových stránek a eshopů