Řezbářská show

Řezbářská show

Zjistit více
Taneční kurz

Taneční kurz

Zjistit více
Divadelní podzim

Divadelní podzim

Zjistit více
Taneční kurz nejen pro manželské páry

Taneční kurz nejen pro manželské páry

Zjistit více
Hvězdné manýry

Hvězdné manýry

Zjistit více
  • Úvod
  • Aktuality
  • Nábor týmů na Guláš fest 2020 - úplná pravidla

Nábor týmů na Guláš fest 2020 - úplná pravidla 5.3.2020

Nábor týmů na Guláš fest 2020 - úplná pravidla

Pravidla GULÁŠ FEST 2020

  • Soutěžního klání se mohou zúčastnit dvou až pětičlenné týmy, které budou vařit guláš v kotlíku vytápěném dřevem. Kotlík si zajistí soutěžící. Soutěžní tým je oprávněn vařit pouze v jednom kotlíku.
  • Zápisné činí 600,- Kč, uhrazeno bude na místě v hotovosti.
  • Prezence soutěžících proběhne 8. 8. 2020 od 8:00 hodin. Poté bude soutěžícím přiděleno místo formou losování.
  • Zahájení soutěže bude v 8:30 hodin a zúčastní se jej všechny týmy. Do zahájení se nesmí krájet cibule ani jiná zelenina, nesmí se vařit. Je možné pouze připravit vařící místo, stánek, případně nazdobit a rozdělat a roztopit oheň.
  • Každý soutěžní tým je oprávněn uvařit guláš z max. 5 kg masa, tj. cca 30 – 40 porcí. Žádné další vaření není povoleno. Maso může být předem nakrájené i naložené, ne však tepelně upravené. Zelenina může být očištěná a omytá, ne však nakrájená.
  • Soutěžící předem (nejpozději 7 dnů před konáním) nahlásí druh masa, z kterého bude guláš připravován, název guláše a jeho stručnou charakteristiku a název týmu.
  • Hodnocena bude kvalita uvařeného guláše, jeho chuť, vůně, barva, konzistence. (hodnocení bude provedeno anonymně pětičlennou porotou).
  • Kromě hodnocení samotného guláše bude hodnocena také celková kultura a profesionalita přípravy, čistota na pracovišti, vyzdobení stánku a celková prezentace týmů. Toto vyhodnocení proběhne na základě výsledku hlasování diváků.
  • Vyhodnocení gulášů, degustace, bude probíhat od 15:00 do 15:30 a to anonymně určenou porotou v objektu restaurace Nová Laguna. Případné hodnocení guláše v dřívějším čase je možné po dohodě s pořadatelem akce. K degustaci předloží každý tým dvě porce guláše. Po předložení guláše k degustaci mohou soutěžní týmy prodat nebo rozdat zbytek uvařených porcí dle vlastního uvážení.
  • Čas na uvaření guláš je max. 5 hodin

Pořadatel zajistí:

  • Přístup k tekoucí pitné vodě
  • Dostatek dřeva k vaření
  • Pracovní (stánkové) prostory pro soutěžní týmy
  • Jednorázové nádobí pro degustaci a prodej guláše (40 ks plastových misek + příbory)
  • Pečivo
  • Slavnostní vyhodnocení a ocenění nejlepších družstev

Soutěžící zajistí:

  • Kotlík na přípravu guláše
  • Suroviny
  • Pracovní nářadí
  • Dekoraci na výzdobu
  • Úklid a uvedení stánkového prostoru po akci do původního stavu
ARSY line - tvorba webových stránek a eshopů