Nábor týmů na Guláš fest 2020

Nábor týmů na Guláš fest 2020

Zjistit více
  • Úvod
  • Aktuality
  • Nábor týmů na Guláš fest 2020 - úplná pravidla

Nábor týmů na Guláš fest 2020 - úplná pravidla 5.3.2020

Nábor týmů na Guláš fest 2020 - úplná pravidla

Pravidla GULÁŠ FEST 2020

  • Soutěžního klání se mohou zúčastnit dvou až pětičlenné týmy, které budou vařit guláš v kotlíku vytápěném dřevem. Kotlík si zajistí soutěžící. Soutěžní tým je oprávněn vařit pouze v jednom kotlíku.
  • Zápisné činí 600,- Kč, uhrazeno bude na místě v hotovosti.
  • Prezence soutěžících proběhne 8. 8. 2020 od 8:00 hodin. Poté bude soutěžícím přiděleno místo formou losování.
  • Zahájení soutěže bude v 8:30 hodin a zúčastní se jej všechny týmy. Do zahájení se nesmí krájet cibule ani jiná zelenina, nesmí se vařit. Je možné pouze připravit vařící místo, stánek, případně nazdobit a rozdělat a roztopit oheň.
  • Každý soutěžní tým je oprávněn uvařit guláš z max. 5 kg masa, tj. cca 30 – 40 porcí. Žádné další vaření není povoleno. Maso může být předem nakrájené i naložené, ne však tepelně upravené. Zelenina může být očištěná a omytá, ne však nakrájená.
  • Soutěžící předem (nejpozději 7 dnů před konáním) nahlásí druh masa, z kterého bude guláš připravován, název guláše a jeho stručnou charakteristiku a název týmu.
  • Hodnocena bude kvalita uvařeného guláše, jeho chuť, vůně, barva, konzistence. (hodnocení bude provedeno anonymně pětičlennou porotou).
  • Kromě hodnocení samotného guláše bude hodnocena také celková kultura a profesionalita přípravy, čistota na pracovišti, vyzdobení stánku a celková prezentace týmů. Toto vyhodnocení proběhne na základě výsledku hlasování diváků.
  • Vyhodnocení gulášů, degustace, bude probíhat od 15:00 do 15:30 a to anonymně určenou porotou v objektu restaurace Nová Laguna. Případné hodnocení guláše v dřívějším čase je možné po dohodě s pořadatelem akce. K degustaci předloží každý tým dvě porce guláše. Po předložení guláše k degustaci mohou soutěžní týmy prodat nebo rozdat zbytek uvařených porcí dle vlastního uvážení.
  • Čas na uvaření guláš je max. 5 hodin

Pořadatel zajistí:

  • Přístup k tekoucí pitné vodě
  • Dostatek dřeva k vaření
  • Pracovní (stánkové) prostory pro soutěžní týmy
  • Jednorázové nádobí pro degustaci a prodej guláše (40 ks plastových misek + příbory)
  • Pečivo
  • Slavnostní vyhodnocení a ocenění nejlepších družstev

Soutěžící zajistí:

  • Kotlík na přípravu guláše
  • Suroviny
  • Pracovní nářadí
  • Dekoraci na výzdobu
  • Úklid a uvedení stánkového prostoru po akci do původního stavu
ARSY line - tvorba webových stránek a eshopů